Kittenbeleid

Onze kittens zijn grootgebracht met de best mogelijk zorg en veel liefde. Wij laten onze kittens uiteraard alleen verhuizen naar het beste personeel. Op dit moment hanteren wij geen wachtlijst.

Als u interesse heeft in een kitten van ons dan stellen wij het op prijs als u zichzelf voorstelt en info geeft over de woon/werk situatie en andere huisdieren. Onze kittens mogen niet vrij buiten lopen ivm de vele gevaren die daar voor ze schuilt. Uiteraard is het fantastisch als ze buiten mogen komen in een afgeschermde tuin of balkon. Katten horen wel vrij in huis rond te lopen en niet opgesloten in kooien of aparte kamers. Wij geven er de voorkeur aan als er twee kittens uit hetzelfde nest samen kunnen blijven, maar begrijpen dat dit niet altijd mogelijk is. Alleen plaatsen wij een kitten sowieso niet, enkel als er al een andere kat aanwezig is of deze op zeer korte termijn bij komt. Mensen die maar één kat willen hoeven sowieso niet te reageren. Tevens voeren wij onze katten vlees ipv brokken, graag zien wij ook dat de aanstaande kittenkopers hiermee verder gaan.

Onze kittens worden geboren in de woonkamer en groeien daar ook op. Zo wennen ze goed aan alle geluiden van het dagelijkse leven (stofzuiger, televisie etc.). Het is belangrijk dat ze optimaal gesocialiseerd worden. Wij houden de moederpoes niet apart van de andere katten. Ook onze kater loopt vrij in huis, hij is lief voor de kittens en wast en speelt met ze.

BELANGRIJK: Als het kitten gaat verhuizen naar zijn/haar toekomstige baasje(s) krijgt hij/zij te allen tijden een stamboom mee. Koop NOOIT een Brits Korthaar zónder stamboom, trap niet in de mooie praatjes van een (brood)fokker. De stamboom zelf kost maar 12,50 euro. Om deze te kunnen aanvragen bij de vereniging moeten onder andere de gezondheidstesten van de ouders in orde zijn (FIV/FELV). (Helaas is de HCM en PKD test nog niet verplicht bij de verenigingen, ik hoop dat dit in de toekomst wel gebeurd!) Ook moeten beide ouders een volledige correcte stamboom bezitten, deze worden nagekeken bij de vereniging (Mundikat in ons geval). De regel is dat een poes maximaal 3 nestjes in 2 jaar tijd mag krijgen. Krijgt een poes meer nesten in die tijd dan kan voor deze kittens géén stamboom worden aangevraagd! En dit is dus vaak het geval van de marktplaats-advertenties. Er worden dan goedkoper ‘Brits Kortharen’ aangeboden onder het mom van ‘de stamboom is niet aangevraagd vanwege de kosten’. Kijk hier goed voor uit! Ik kan begrijpen dat voor een liefhebber die niet fokt een stamboom niet interessant is, dat het niet uitmaakt hoeveel kampioenen erop staan. Maar deze stamboom is wel heel erg belangrijk voor het ras en de bescherming van de moederpoes. Geef alsjeblieft liever een paar euro meer uit om bij een serieuze fokker een kitten te kopen. Zonder stamboom is het ook nooit een ‘echte’ Brits Korthaar, het papiertje maakt het een raskat.

Vanzelfsprekend verkopen wij geen kittens aan fokkers die met Scottish Fold/Straight fokken of deze in de lijnen hebben. Dit ras is dan ook verboden bij de FIFe!

Wij staan er voor open om kittens naar andere fokkers te laten verhuizen. Dit gebeurd natuurlijk alleen aan catteries die hetzelfde beleid voeren als dat wij doen. Er worden geen (fok)dieren verkocht die in kooien of aparte kamers gehouden worden.

Onze kittens krijgen met verhuizen mee:
– een stamboom van Mundikat
– Europees paspoort
– kittenpakket

Onze kittens zijn met verhuizen:
– ingeënt
– gechipt
– gecastreerd/gesteriliseerd (tenzij voor de fok)
– worm- en vlovrij

Bij verhuizing naar het buitenland zal er op kosten van de nieuwe eigenaar eerst een rabiës enting worden gezet op een leeftijd van 12 weken. Het kitten mag dan vanaf 15 weken naar het buitenland verhuizen.

Kittens zullen ongeveer met 14-16 weken verhuizen.

kat

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren