VOEDING / VERZORGING

Voeding: Onze katten eten rauw vlees en af en toe hoogwaardig blikvoer. KVV (kant en klaar vers vlees) is een combinatie van spiervlees, orgaan en bot dat gemalen is tot gehakt. Met BARF voer je prooidieren. KVV  is makkelijk voor beginners. Verdiep je eerst wel in het voeren van rauw vlees. Zo is het belangrijk om verschillende merken en diersoorten af te wisselen.

Persoonlijk ben ik van mening dat rauw vlees veel gezonder is dan droge brokken. Een kat is een carnivoor en rauw vlees komt het dichtste bij de natuurlijk voeding. Brokken bestaan voornamelijk uit koolhydraten, een kattenlichaam kan niets met koolhydraten. Katten hebben voornamelijk eiwitten (en vetten) nodig als bron van energie, zelfs 2-3 keer meer dan honden. Dit komt omdat katten zelf een continue stroom van glucose maken uit de eiwitten in hun voedsel. Brokken lijken in niets op het natuurlijke voedsel van een carnivoor zoals een kat, ze bevatten meestal zeer weinig vlees (eiwitten). Het ‘vlees’ dat ze al bevatten is vaak een restproduct (gemalen hoeven en veren (geen grapje!)). Verder bestaan brokken voor een groot deel uit granen/aardappels/rijst en ander vulmiddel waar een kattenlichaam helemaal niets mee kan. Van nature eet een kat weinig graan/zetmeel, enkel wat ze tegenkomen in de maagjes van hun prooien. Ook ziet men suikers terug in kattenvoeding. Tevens is het eten van rauw vlees, voornamelijk lamshart, kippennekken etc. heel goed voor het gebit. Door het eten van brokken ontstaat er veel meer tandplak dan bij rauw vlees. Ook krijgen katten sneller blaasgruis en nierproblemen door brokken omdat deze véél te droog zijn.

Vocht: Katten zijn van nature slechte drinkers, in het rauwe vlees zit veel meer vocht dan in brokken. Ze krijgen dus al mooi tijdens het eten vocht binnen. Ook stimuleert een drinkfontein om meer te drinken. Een goede tip is om vooral water aan te bieden langs de looppaden van de katten, zo passeren ze vaak water en zullen ze meer drinken.

Het menu van onze katten bestaat uit:

gizinski

De krabpaal in originele opstelling bij aankoop

Rauw vlees/vis:
– Carnibest (merk KVV)
– Kivo (merk KVV)
– Dogmeat (merk KVV)
– Lamshart
– Kippenhartjes/kippenmagen
– Paardenvlees
– Konijnenvlees
– Schapenvlees
– Koolvis
– Rauwe kipfilet

Blikvoeding:
– Porta 21
– Cosma

———————————–

Een aanrader om te kijken; de documentaire ‘Pet Fooled’ op Netflix!
Voor meer informatie over het verantwoord rauw voeren: voerwijzer
Onze krabpaal is van: Silvia Gizinski Katzen-Deko
Hier komen onze drinkfonteinen vandaan: keramik im hof

De krabpaal na aankoop van nog twee extra manden. Superfijn dat alle onderdelen los te krijgen zijn, zo kun je onderdelen vervangen maar ook de paal uitbreiden.

Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren